Tyto mini pletýnky miluju, byla jsem na ně zvyklá už od dětství (podobné pekla babička). Ráda je peču pro návštěvy jako přílohu k obloženým talířům, pomazánce, apod. Podávám je čerstvě upečené (vlažné), jsou super křupavé a nádherně provoní celý byt.
„Jak jíst zeleninu a přitom zdravě mlsat!“
„Zdravá, plná bílkovin a ta růžová barva pomazánce sluší! :-)“
Čerstvě upečený chleba je u nás největší pochoutkou, a abychom se nehádali o patky, které tak oba s manželem milujeme, zkoušela jsem vyrobit menší a menší bochníčky, až vznikly tyto chlebové koule, které jsme si tak oblíbili, že už bez nich nemůžeme být. Nejenže jsou chuťově výborné, ohromně křupavé a plné semínek, ale jsou i praktické – rychleji po upečení zchladnou, dají se lehce zamrazit a rozmrazit, nabízí se rozkrojit je na polokoule a namazat či naplnit, nebo hravě nakrájet na plátky (jednohubky).